Skötselråd

 

Bonded Läder

Torka av tyget med en lätt fuktad, mjuk trasa. Är olyckan framme, torka direkt bort överflödig vätska/smuts med en torr trasa för att undvika att det sätter sig i tyget. Använd enbart produkter avsedda för rengöring och skötsel av Bonded Leather, vi rekommenderar Conditioner för Bonded läder.

Sammet tyg 

Använd dammsugare för att få bort smulor och smuts från sammetsmöbeln!

Fluffa regelbundet till sammetskuddar och dynor på sammetssoffan!

Kamma sammetstyget med en mjuk borste för att underhålla sammetsluggen!

Använd så lite vatten och vätska som möjligt när du underhåller, rengör, och vårdar din sammetsmöbel!

MDF-skivor

MDF-skivor som är målade eller lackade är känsliga för repor och skador. Var därför varsam med skivorna för att undvika detta. Ytor målade med lack med färgpigment eller målarfärg har en pigmentering som ger en ej täckande genomskinlig yta. Livsmedel som läsk, rödvin och kaffe innehåller färgämnen som vita lacker är extra känsliga mot.

Marmorskiva 

Marmor är ett ömtåligt och poröst material som är känsligt för fukt och smuts. Var extra noggrann med hur du använder och underhåller skivan. Man ska alltid torka upp allt man spiller på marmorn omgående och man ska tänka på att marmor är känsligt för syror. Därför ska man aldrig använda sura rengöringsmedel. Medel för avlägsnande av kalkbeläggningar, som exempelvis toalettrengöringsmedel, är skadliga och orsakar frätskador. Andra sura vätskor som vin, ättika, vinäger, fruktjuice, kolsyra, kaffe kan orsaka stora skador på stenen, men också vanligt vatten om det inte torkas bort snabbt. Men marmor är tyvärr ett ömtåligt material som lätt repas därför ska man använda underlägg vid användning utav porslin. Du kan alltid ringa butiken så hjälper vi dig för mer information.